6 zile drumetie în Carpați

O drumetie calare de 6 zile reprezinta o aventura in minunata regiune a Transilvaniei, cea mai celebra zona a Romaniei, plimbari linistite prin padurile racoroase si galop liber pe dealurile salbatice.

Programul traseului

Prima zi: Ridicarea clientilor de la aeroportul din cluj cu minibus. Se pleaca spre Sieu-Sfantu, 100 km de drum European. Sosirea este la Ferma Caii Lupilor. Se instaleaza in cele doua cabane din lemn, se ia cine cu feluri traditionale, se gusta tuica locala, iar intre timp, Ioana si Simi, proprietarii fermei, detaliaza excursia si programul pe zilele ce urmeaza. Gazdele vorbesc franceza si engleza.

A doua zi: Dupa micul dejun, se repartizeaza caii si echipamentul lor. Drumul ne duce in prima zi pe coline transilvanene, cu o altitudine de 600 m, in imprejurimile Fermei Caii Lupilor. Traseul se face prin padure si pe pasuni, unde vacile, oile si alte animale ale comunei isi petrec vara in libertate, totul fiind foarte salbatic si authentic. Pranzul se serveste pe varful unui deal, la alegere, pentru a avea o priveliste cat de vasta si relaxanta. Urmeaza sosirea la pensiunea Hubertus, amplasata la marginea unui lac mare, unde se mananca specific pescaresc.

A treia zi: In cea de-a treia zi pornim catre zona Dealul Negru, unde gasim o cabana de munte ce apartinea fostului presedinte Ceausescu. Zona este foarte cuncoscuta ca avand cea mai mare concentratie de ursi bruni din Europa. Cabana Dealul Negru, construita in anii ’80, a fost amplasata izolat, cu un drum de acces anevoios, astfel incat sa se poata pastra linistea naturii, iar cele trei piste pentru elicoptere sunt inca functionale. Oaspeţii au parte de un peisaj desprins parcă din poveste. Clădirea este construită pe o colină, este îngrădită, iar aleile sunt pietruite.

A patra zi: In cursul acestei zile vom avea de strabatut zona muntoasa cu dificultate de urcare extrema, atat pentru cai cat si pentru calareti. Drumuri de piatra, paduri dese, unde, cu putin noroc gasim urme de animale salbatice: ursi, lupi, cerbi, vulpi. Se merge catre varful de munte numit de catre localnici Trei Hotare. Aici gasim cabana din Poiana Stegea, amplasata inttr-un loc salbatic si retras, unde vom ptrece noaptea. Dormitoarele sunt incalzite cu sobe pe lemne, iar curentul electric este generat de un grup electric, in zona neexistand electricitate.

A cincea zi: Dupa o dimineata spectaculoasa pe varful muntelui Trei Hotare, ne indreptam spre cabana silvica din Poiana Colbu. Itinerariul ne duce pe varful Tiganca (1596m) si la lacul natural Tăul Zânelor, oaza de linişte în care natura este în largul ei. Sălbăticia apei şi a pădurii este cel mai bine regăsită aici. Fascinantele legend despre zanele taului sunt cunoscute de toti localnicii. Sfarsitul acestei zile ne duce la cabana vanatoreasca din poiana Colbu.

A sasea zi: In continuare traversam Carpatii Orientali prin poienile Terha si Prislop, de unde putem observa varful muntos Strunior (1885). Ne indreptam spre satul Dornisoara, unde mai demult, isi desfasura activitatea o cariera de piatra. Cazarea se face la o cabana amplasata la poalele muntelui.

A saptea zi: De aici incepe drumul catre Parcul National Calimani, zona protejata si extrem de salbatica. De aici incolo, nu mai gasesti asezari umane. Urmeaza urcusul catre rezervatia geologica 12 Apostoli. Acesta, precum si varful Lucaciu aflat in imediata apropiere pastreaza marturia unor evenimente de factura magico-mitica descinse din cultura dacilor de odinioara si modelate in decursul timpului in forme ale credintei ortodoxe romanesti. Acest traseu coincide cu drumul “dacilor liberi”, cunoscuți pentru acțiunile de eliberare a Daciei romane.
Ultima seara de drumetie o petrecem la calduroasa pensiune din satul Gura Haitii, unde suntem asteptati cu traditionala mancare romaneasca.

Pret sejur: 850 Euro/persoana
*Nu sunt incluse in pret zborul cu avionul si bauturile alcolice.
**Caii sunt echipati cu sei western, si sunt de rase diferite: lipitan, shagya-arab, pur sange arab, pur sange englez.
***Calaretii trebuie sa stapaneasca calul la cele trei aluri: pas trap si galop, si sa fie echipati cu o casca, o lanterna de buzunar si eventual o pelerina de ploaie.

Calendar Drumetii

    No events

Caii Lupilor Facebook

SuperWebTricks Loading...