6 zile pe colinele Transilvaniei

O drumetie calare de 6 zile reprezinta o aventura in minunata regiune a Transilvaniei, cea mai celebra zona a Romaniei, plimbari linistite prin padurile racoroase si galop liber pe dealurile salbatice.

Programul traseului

Prima zi: Ridicarea clientilor de la aeroportul din cluj cu minibus. Se pleaca spre Sieu-Sfantu, 100 km de drum European. Sosirea este la Ferma Caii Lupilor. Se instaleaza in cele doua cabane din lemn, se ia cine cu feluri traditionale, se gusta tuica locala, iar intre timp, Ioana si Simi, proprietarii fermei, detaliaza excursia si programul pe zilele ce urmeaza. Gazdele vorbesc franceza si engleza.

A doua zi: Dupa micul dejun, se repartizeaza caii si echipamentul lor. Drumul ne duce in prima zi pe coline transilvanene, cu o altitudine de 600 m, in imprejurimile Fermei Caii Lupilor. Traseul se face prin padure si pe pasuni, unde vacile, oile si alte animale ale comunei isi petrec vara in libertate, totul fiind foarte salbatic si authentic. Pranzul se serveste pe varful unui deal, la alegere, pentru a avea o priveliste cat de vasta si relaxanta. Urmeaza sosirea la pensiunea Hubertus, amplasata la marginea unui lac mare, unde se mananca specific pescaresc.

A treia zi: Se schimba directia: dupa micul dejun de la pensiunea Hubertus se pleaca spre cabana de vanatoare Ursul Brun, domeniu de vanatoare privat unde se afla diferite animale salbatice ca mistretul, cerbul, cerbul lopatar, muflonul si altele. Aici se ia cina in mijlocul naturii, intr-un spatiu special amenajat pentru vanatori. De asemenea, drumul din ziua respectiva consta in transversarea zonei cu dealuri, ape curgatoare si paduri dense de foiase, zona cu traditie locala si tipic romaneasca. Cazarea se face la o pensiune din apropriere.

A patra zi: Urmeaza o zi de plimbare pe drumurile parcului, cu pasaje prin paduri dense si racoroase, cu sanse de a surprinde vizual animale din zona. De aici ne indreptam spre alta cabana silvica amplasata la marginea unei paduri. De altfel se si numeste Paradisul Verde.

A cincea zi: Traseul pe care urmeaza sa-l parcurgem va fi foarte vast, cu denivelari si paduri care ne surprind cu peisajele de vis si locuri romanesti tipice zonei. Azi ajungem int-o zona de Spa din aproprierea satului Figa, zona care, candva, era o sursa de sare pentru romani si daci. Cazarea e la marginea padurii, aproape de acest Spa, la o pensiune foarte primitoare, dotata cu toate utilitatile.

A sasea zi: In aceasta zi de drumetie o sa trecem pe langa Herghelia de Lipitani de la Beclean, o sa traversam raul Somes si la sfarsitul drumetiei de azi o sa ajungem la pensiunea De La Mori din Zagra, localitate aproape de Carpati. Pensiunea este o oaza de liniste si relaxare.

A saptea zi: Ultima zi de drumetie, in care ne intoarcem la ferma Caii Lupilor din nou, trecand raul Somes, satele tipice cu dealurile foarte vaste care te surprind cu verdeata lor.

A opta zi: Dupa micul dejun se face tranferul la aeroport.

Pret: 695 Euro/persoana.
*Nu sunt incluse in pret zborul cu avionul si bauturile alcoolice
**Caii sunt echipati cu sei western, si sunt de rase diferite: lipitan, shagya-arab, pur sange arab, pur sange englez.
***Calaretii trebuie sa stapaneasca calul la cele trei aluri: pas trap si galop, si sa fie echipati cu o casca, o lanterna de buzunar si eventual o pelerina de ploaie.

Calendar Drumetii

    No events

Caii Lupilor Facebook

SuperWebTricks Loading...